Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010


Πριν κάποιες ώρες άρχισε αυτό που όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν με ανυπομονησία κάθε τέσσερα χρόνια, η γιορτή του ποδοσφαίρου το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Νότια Αφρική.
Στ ην πρεμιέρα η οικοδέσποινα Νότιος Αφρική υποδέχτηκε το Μεξικό το οποίο μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα κερδίζοντας τις μάχες στο κέντρο ,έχοντας την γηπεδική κατοχή και δημιουργώντας αρκετές ευκαιριές χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προηγηθεί. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί σίγουρα θα βλέπαμε ένα διαφορετικό ματς και αυτό γιατί επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου,ένα σούτ για τους γηπεδούχους ένα γκολ, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα απο κοινό και ποδοσφαιριστές.Στην συνέχεια οι κίτρινοι έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο,  κάπου εκεί όμως, απο ένα λάθος του κεντρικού αμυντικού στο τεχνικό οφσάιντ ήρθε το 1-1. Προς το τέλος του αγώνα οι Αφρικανοί είχανε την ευκαιρία να πάρουν την νίκη αλλά στο τετ α τετ ο επιθετικός τους σημάδεψε δοκάρι. Το Μεξικό φάνηκε καλύτερη ομάδα αν και δε κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς.
Στο δεύτερο ματς μεταξύ Γαλλίας και Ουρουγουάης στο πρώτο ημίχρονο δε είδαμε το ρυθμό που είχε το προηγούμενο ματς. Φλύαρη υπεροχή για τους τρικολόρ  με μια μόλις καλή στιγμή απο επέλαση του Ριμπερί και ανεπανάληπτο τετ α τετ του Γκοβού.Οι Ουρουγουανοί με μαζική άμυνα και βαθιές μπαλιές περιορίζονταν κυρίως σε εμπνέυσεις του μεγαλου αστεριού τους Ντιέγκο Φορλάν ο οποίος είδε τον Λιορίς να του  απεκρούει ένα καλό δεξί σουτ απο τα όρια της μεγάλης περιοχής.Στο β' μέρος δεν άλλαξαν πολλά, οι επελάσεις του Εβρά, το φρεσκάριμα με την είσοδο Ανρί και Μαλουντά δε είχε κανένα αποτέλεσμα. Στο 83 ο Λοδέιρο ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα στο 63 αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη  αφήνοντας την Ουρουγουάη με 10 παίκτες. Δέκα λεπτά νωρίτερα στο 73' ο Φορλάν έχασε την ευκαιρία να κλέψει το ματς σουτάροντας άουτ με το δεξί απο το ύψος του πέναλτυ. Το σφύριγμα της λήξης πρέπει να άφησε ικανοποιημένους τους Λατινοαμερικάνους ενώ σίγουρα προβλημάτισαν οι Γάλλοι οι οποίοι δεν έδειξαν πολλά πράγματα μη μπορώντας να σπάσουν την αρνητική παράδοση που τους θέλει άσφαιρους εδώ και  46 χρόνια εναντίον της Ουρουγάης.
Ισορροπία στον όμιλο λοιπόν μετά την πρώτη  αγωνιστική και αναμένονται με ενδιαφέρον τα επόμενα παιχνίδια .
*Σήμερα στις 14.30 η Εθνική Ελλάδας μπαίνει στην μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Νότια Κορέα, να ευχηθούμε καλή τύχη στην ομάδα μας.Προσωπικά έχω καλό προαίσθημα, ελπίζω οι διεθνείς μας να μην με διαψεύσουν.



Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον φίλο και αναγνώστη μας Βαγγέλη Λαλ. που μας το έστειλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails