Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Παρουσιάστηκε η επετειακή φωτογραφία του Hubble στη Θεσσαλονίκη

Παρουσιάστηκε η επετειακή φωτογραφία του Hubble στη Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, η επετειακή φωτογραφία του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, αφιερωμένη στα 20 χρόνια λειτουργίας του.
Την παρουσίαση έκανε στο πλαίσιο ενός "αστροπάρτι" ο Ομιλος Φίλων Αστρονομίας, σε συνεργασία με το ESO (European South Observatory) και την ESA (European Space Agency), που λειτουργεί μαζί με τη NASA το διαστημικό τηλεσκόπιο. Μαζί με τον ΟΦΑ επιλέχθηκαν 99 ακόμη αστρονομικοί οργανισμοί, φορείς και σύλλογοι σε όλοι την Ευρώπη για να φιλοξενούν στους χώρους τους την ιστορική αυτή φωτογραφία.
Στην εικόνα έχει αποτυπωθεί το χαοτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο νέα άστρα δημιουργούνται τα οποία θα αποτελέσουν στο μέλλον τον πυρήνα ηλιακών συστημάτων παρόμοιων με το δικό μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να την θαυμάσουν από κοντά και να μάθουν περισσότερα για τον τρόπο δημιουργίας των άστρων αλλά και για την αστρονομία γενικότερα, τα γραφεία το ομίλου είναι ανοικτά Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απογεύματα από τις 6 ως τις 9.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης είχε πραγματοποιήσει άλλη εκδήλωση για το διαστημικό παρατηρητήριο Χέρσελ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, το μεγαλύτερο και πιο ακριβό διαστημικό τηλεσκόπιο που έχει εκτοξευθεί ποτέ.

Πηγη:Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails